چطور بفهمیم کسی در حال ردیابی گوشی موبایل است؟، هکرها به آسانی میتوانند با ردیابی گوشی موبایل شما به تمامی اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کنند. در این مطلب قصد داریم ۸ نشانه از ردیابی گوشی موبایل که باید مواظب آنها باشید را بررسی کنیم.
چطور بفهمیم کسی در حال ردیابی گوشی موبایل است؟
چند مولفه در زمینهی شناسایی جاسوسی در گوشی همراه وجود دارد که در ادامه هر کدام را به طور خلاصه توضیح میدهیم.
۱. برنامههای ناشناس
وقتی در حال استفاده از گوشی هستید، بد نیست به دنبال برنامههایی باشید که اصلا حضور ذهن ندارید چه زمانی آنها را نصب کردهاید. برنامههای مشکوک به جاسوسی معمولا به طور پسزمینه ابزارهای دیگری را دانلود کرده تا به هدف خود، یعنی استخراج کامل اطلاعات روی دستگاه موبایل دست پیدا کنند.
بنابراین، اگر شما با برنامهای روی گوشی خود مواجه شدهاید که ناشناس است، پیشنهاد میکنیم نسبت به حذف آن اقدام کنید.
۲. استفاده بیش از حد از دادههای پسزمینه
به طور مکرر بهتر است استفاده دادههای پسزمینه در دستگاهتان را بررسی کنید. اگر با بهرهبرداری بسیار زیاد اطلاعات روبهرو شدهاید، بهتر است نسبت به برنامههایی که میبینید مشکوک شوید.
شما باید همچنین مطمئن شوید که هاتاسپات گوشی شما فعال نیست. یکی از روشهای سوء استفاده از گوشی شما، اتصال سایر کاربرها از طریق هات اسپات گوشی است.
۳. عدم تطابق تاریخچه مرورگر
بهتر است شما تاریخچه مرورگر خود را برای برنامهها و ورودیهایی که نمیشناسید چک کنید؛ چرا که امکان دارد برخی از ورودیهای ناشناس به این معنا باشد که دستگاه به نرم افزارهای جاسوسی آلوده شده است. بعضی از عوامل مخرب امکان دارد در تلاش باشند با بارگذاری سایتهای فیشینگ یا سایر پورتالهای مخرب از راه دور، نرم افزارهای جاسوسی را روی گوشی نصب کرده یا سایر اعمال غیر قانونی را روی دستگاه تلفن شما انجام دهند.
۴. تخلیه باتری
اگر شما متوجه تخلیه ناگهانی باتری در تلفن همراه خود شدهاید، باید برنامهها و دانلودهای پسزمینه را بررسی کرده تا مطمئن شوید همه چیز تحت کنترل است. نرم افزارهای جاسوسی به طور معمول باتری را حین فعالیت در پسزمینه تخلیه میکنند؛ به همین دلیل مراقب سرعت کم شدن میزان باتری گوشی همراه باشید.
۵. ریبوت غیر طبیعی
گاهی اوقات امکان دارد دستگاه موبایل به طور مکرر و بدون هیچ دلیل قبلی چند مرتبه ریبوت شود. این ایراد میتواند به سخت افزار دستگاه بستگی داشته باشد. همچنین فعالیت جاسوس افزارها هم از طرفی میتوانند یک دلیل بسیار خوب برای ظهور این مشکل تلقی شوند.
۶. یک گوشی جیل بریک یا روت شده
شما باید همچنین بررسی کنید آیا گوشی شما روت (اندروید) شده یا یک دستگاه جیلبریک (iOS) است. اگر شما مطلع نیستید که چه کار میکنید یا یک روت مشخصا غیر مجازی را دارید یا حتی دستگاهتان را جیلبریک کردهاید، این مسائل قطعا امنیت و حریم خصوصی شما را تهدید میکند؛ چرا که دستگاههای روت یا جیلبریک شده میتوانند قابلیتهای مربوط به حریم خصوصی و امنیتی را روی گوشی تلفن و همچنین دریافت آپدیتهای امنیتی را غیر فعال کنند. به تبع، ورود افراد سوء استفادهگر و هکرها به داخل دستگاه تلفن آسانتر خواهد شد.
۷. داغ کردن بیش از اندازه و مکرر
دلایل متعددی برای داغ شدن گوشی یا به اصطلاح اورهیت (Overheat) به طور مکرر وجود دارد. یکی از هزاران دلایل، وجود جاسوس افزارها در داخل گوشی است. اگر شما با این ایراد مواجه شدهاید و با حذف سایر دلایل احتمالی همچنان در برطرف کردن این مشکل ناموفق هستید، پس بهتر است نسبت به وجود بد افزارها مشکوک شوید. از آنجایی که جاسوس افزارها در پسزمینه مشغول به کار هستند، انرژی و منابع زیادی را برای پردازش طلب کرده و به تبع باتری هم سریعتر تخلیه میشود. تمامی این فرایندها با داغ شدن دستگاه انجام میشود.
۸. درخواستهای مشکوک برای دریافت مجوز
اگر گوشی شما به طور مکرر یا تصادفی هر از گاهی درخواست میکند تا به یک سری برنامهها اجازهی دسترسی بدهید، باید به ردیابی تلفن همراه مشکوک شوید. در چنین سناریویی به هیچ وجه به درخواستها پاسخ مثبت ندهید؛ مگر اینکه به طور کامل به برنامهی مورد نظر اعتماد دارید. همیشه این سوال را هنگام پاسخ به درخواست برنامههای مختلف گوشی از خود بپرسید که برای مثال، چرا باید دسترسی به دوربین یا میکروفن برای یک برنامهی خاص مهم باشد.